marți, 4 august 2015

Primejdiile ce planează asupra Românilor de pe granița de nord și de est a țării

Mare bîlci, mare!
După recentele incidente de la Muncaci, Transcarpatia, care au evidențiat problemele existente între actanții loviturii de stat de la Kiev, care au început să se *demaște* reciproc, atacîndu-se inclusiv fizic, punînd astfel în pericol siguranța și integritatea cetățenilor Ucraineni, a fost pusă pe tapet diversiunea *asambleei Românilor Bucovineni*, stîngace pusă în operă de către serviciile obediente juntei militare de la Kiev.
Efectul pe care s-a mizat, a fost deja obținut. *Liderii comunității Românești* din Bucovina s-au pronunțat *unanim*, afirmînd că nu sprijină astfel de acțiuni, acțiuni ce ar putea, dealtfel, proteja populația Românească de furtunile din ce în ce mai violente, care afectează în mod special minoritățile naționale, aflate la discreția unor grupări militare infracționale, care nu se supun nimănui.
Atît autoritățile de la Moscova, Budapesta, Sofia ș.a. s-au pronunțat în favoarea minorităților naționale aflate pe teritoriul Ucrainean, ori chiar au întreprins cîte ceva în sensul protejării acestora, mai puțin Bucureștiul, care tace mîlc, lăsînd Kievului impresia că poate abuza în orice fel de Românii, aflați în derută din cauza unei astfel de atitudini criminale a Statului Român.
Să nu se mire nimeni de situația în care această populație Românească va ajunge să susțină proiectul unei Novo-Rusii cît mai extinse, în speranța că această structură statală, în curs de formare, le va asigura o protecție pe care Bucureștiul nu pare dispus să le-o acorde! București, care în schimb, asigură securitatea informatică a Ucrainei și îngrijirea militarilor Ucraineni, răniți în războiul civil din estul Ucrainei.
De dragul unor pescuitori în ape tulburi, care au stîrnit conflictul de pe teritoriul Ucrainei, oficialii de la București par să să fie dispuși să sacrifice interesele etnicilor Români din afara și din interiorul granițelor de stat actuale. De ce am mai simula uimirea în fața dorinței de secesiune a Secuilor, ori a altor minorități din România, care mai posedă un instinct de conservare, ce pare să lipsească, momentan, nației titulare!?


Niciun comentariu: